Ljetna škola digitalne kreativnosti

Mreža za razvoj digitalne pismenosti i Mreža za razvoj medijske pismenosti organiziraju od 12. 9. do 16. 9. 2022. Ljetnu školu za razvoj digitalne kreativnosti u Krku.

Cilj Ljetne škole je razvoj digitalne i medijske pismenosti i metodike interdisciplinarnog projektnog učenja primjenjivog u predmetnoj i međupredmetnoj nastavi osnovnih i srednjih škola i visokoškolskim multimedijskim studijima.

Program uključuje radionice produkcije podcasta u organizaciji Telecentra i dokumentarnog filma u organizaciji Udruge Bacači sjenki. Voditelji radionica su Dubravko Kuhta i Karlo Vorih. Radionice će se baviti temama pametnog otoka, ekologije i održivog razvoja, a program će uključiti i večernje filmske projekcije i razgovore o filmu.

Na Ljetnoj školi sudjelovat će nastavnici iz osnovnih i srednjih škola, koji žele primijeniti znanja i vještine multimedijskog stvaralaštva u nastavi hrvatskog jezika, informatike i građanskog odgoja.

U volonterskom programu sudjelovat će studenti sa Sveučilišta Sjever i Grafičkog fakulteta u Zagrebu sa zadatkom promocije Ljetne škole na društvenim mrežama. Volonteri će organizirati i dva večernja predavanja o oblikovanju zvuka i holograma za multimedijske izložbe.

Ljetna škola završava okruglim stolom na kojem će polaznici razgovarati o smjernicama razvoja digitalne i medijske pismenosti u formalnom i neformalnom obrazovanju.