Sudionici ALL DIGITAL Summita

12. – 16. 9. 2022. Krk – Ljetna škola digitalne kreativnosti

Mreža za razvoj digitalne pismenosti i platforma Medijsko obrazovanje je važno .MOV organizirali su od 12. do 16. 9. 2022. Ljetnu školu digitalne kreativnosti u Krku. 

Cilj Ljetne škole bio je razvoj digitalne i medijske pismenosti i metodike interdisciplinarnog projektnog učenja primjenjivog u predmetnoj i međupredmetnoj nastavi osnovnih i srednjih škola i visokoškolskim multimedijskim studijima.

Program je uključio radionice produkcije podcasta u organizaciji Telecentra i kratkog filma u organizaciji Udruge Bacači sjenki. Voditelji radionica bili su Lucija Pavlović, Dubravko Kuhta, Veno Mušinović i Karlo Vorih. Radionice su se bavile temama pametnog otoka, ekologije i održivog razvoja, a program je uključio i filmske projekcije i razgovore o filmu. 

Na Ljetnoj školi su sudjelovale 22 nastavnice hrvatskog jezika iz osnovnih i srednjih škola, koje primjenjuju ili žele primijeniti znanja i vještine multimedijskog stvaralaštva u nastavi. 

U volonterskom programu sudjelovalo je 12 studenata sa Sveučilišta Sjever i Grafičkog fakulteta u Zagrebu sa zadatkom promocije Ljetne škole na društvenim mrežama. Volonteri su organizirali i dva predavanja o oblikovanju zvuka i izradi holograma za multimedijske izložbe. 

Ljetna škola je završila okruglim stolom na kojem su predstavljeni radovi polaznika.

Sadržaj ovih web stranica isključiva je odgovornost Telecentra